Holstebro Kommune skal have ny borgmester i 2026

H.C. Østerby takker af som borgmester når denne valgperiode udløber. Foto: Holstebro Kommune
dato

Efter 16 år som borgmester og 24 år i byrådet, har H.C. Østerby besluttet ikke at genopstille ved kommunalvalget i 2025. Østerby, der har været en markant skikkelse i Holstebro Kommunes politiske landskab, ser frem til at bruge sin energi på mindre tidskrævende opgaver.

Østerby har meddelt sin beslutning til den lokale partiforening og vil fortsætte sin periode ud. Han udtrykker stolthed over de resultater, der er opnået under hans ledelse, herunder store investeringer i kernevelfærdsområder som folkeskolen og institutionsområdet. Desuden har han været en drivkraft bag transformationen af byrum, bevarelsen af Slagteriet, og udviklingen af nye projekter som havvindmølleparken Thor og Energy Hub Holstebro.

Østerbys afgang falder sammen med fejringen af Holstebros 750 års byjubilæum, hvor han roser det høje aktivitetsniveau og det stærke sammenhold blandt kommunens borgere. Han fremhæver også betydningen af frivillige fællesskaber, som har spillet en central rolle i jubilæumsfejringen.

Med sin baggrund som pædagog og tidligere leder af Holstebro Sport-College, har Østerby haft en alsidig karriere. Han er gift med Lene Nørlund og har tre voksne børn.

Holstebro Kommune står nu over for en ny æra, hvor en ny borgmester skal tage over og fortsætte den positive udvikling, som Østerby har været med til at skabe.


https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/holstebro-kommune-skal-have-ny-borgmester-i-2026?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=75781&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Politik,Valg
Kilde: Holstebro Kommune