Bueskytte fra Holstebro skal til OL i Paris

Kirstine Danstrup Andersen er klar til Paris. Foto: Louise Boo
dato

26-årige Kirstine Danstrup Andersen fra Holstebro Bueskytteforening er udtaget til verdens største sportsbegivenhed - de olympiske lege i Paris.

”Made In Holstebro” bliver repræsenteret med hele to atleter til de olympiske lege i Paris. Svømmeren Helena Rosendahl Bach, som har rødder i Holstebro Svømmeclub er allerede udtaget. Og i dag kom nyheden om, at bueskytten Kirstine Danstrup Andersen også er en del af det fine selskab, som skal repræsentere Danmark, når det i juli måned går løs ved de olympiske lege i Paris.

For hovedpersonen selv er det en drøm, der går i opfyldelse:

- OL har for mig været det ultimative mål, siden jeg som 11-årig startede til bueskydning, siger Kirstine og fortsætter:

- Jeg er utrolig glad for, at det lykkedes, og i den forbindelse vil jeg også gerne sige kæmpe tak til alle de mennesker, der har støttet mig undervejs. Især mine forældre, men også Holstebro Bueskytteforening, min landstræner Niels Dall, Holstebro Elitesport og ikke mindst de mange lokale sponsorer, som er gået sammen og har gjort det økonomisk muligt for mig at nå hertil. Jeg er dybt taknemlig for støtten og håber, at jeg kan honorere den på fornem vis i Paris. Det er i hvert fald mit mål, kommer det fra en glad Kirstine Andersen, som nu kan øjne Paris i horisonten.  

Hos Kirstines klub Holstebro Bueskytteforening er formand Mikkel Holgersen også en glad mand:

- At vores lille klub nu får en skytte med til OL. Det er vi naturligvis stolte over og rigtig glade på Kirstines vegne. Det understreger, at vi er en klub, hvor bredde og elite går hånd i hånd. Det samarbejde vi i mange år har haft med Holstebro Elitesport omkring de mest talentfulde skytter har helt sikkert været med til at bane vejen for, at Kirstine nu får indfriet hendes helt store drøm, siger Mikkel Holgersen fra Holstebro Bueskytteforening.

Glæde hos borgmester
Holstebros borgmester H.C. Østerby glæder sig over, at endnu et ”Made In Holstebro”-talent skal til Paris.

- De mange idrætstalenter, som gennem årene har været tilknyttet Holstebro Elitesport når ikke alle til tops, men når det lykkes, så skal vi også fejre det. Jeg glæder mig utroligt meget både på kommunens, men allermest på atleternes vegne over, at Holstebro er repræsenteret med to atleter til så stor en sportsbegivenhed som OL. Svømmeren Helena Rosendahl Bach og bueskytten Kirstine Danstrup Andersen er beviset på, at det gør en forskel, når vi som kommune investerer i talentudvikling, siger H.C. Østerby og fortsætter:

- I 2008 underskrev vi den første Team Danmark aftale. I Tokyo havde vi to atleter med – og det får vi også i Paris. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge dem begge, kommer det fra en stolt borgmester.

De olympiske lege starter den 26. juli. Konkurrencerne i bueskydning starter dog allerede den 25. juli og slutter den 31. juli. Helena Rosendahl Bach hopper i det olympiske bassin og skal svømme indledende i 200 m. fly den 31. juli.

Læs mere om Kirstines rejse mod OL på Holstebro Elitesports hjemmeside


https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/bueskytte-fra-holstebro-skal-til-ol-i-paris?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=75792&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Sport
Kilde: Holstebro Kommune